Cold Steel Survival Edge

В продължение на години Cold Steel бяха твърдо решени да представят на пазара евтин нож за оцеляване с куха дръжка. Повечето ножове от този вид (които в момента са налични) са преминали определени тестове и са се оказали твърде слаби и крехки, и скъпи, за да бъдат реално използвани. Накратко, компанията е решила, че може да направи такъв нож по-добре.

Cold Steel имат многогодишен опит с изключително здрави пластмаси и отливане, което е предимство пред конкурентите им. Новият нож за оцеляване е лек като пеперуда и силен като вол и острието му е изработено от немска 4116 неръждаема стомана, като е широко близо 3 см и дълго близо 13 см  и завършва с надежден клип пойнт, който е достатъчно здрав и гъвкав, за да отговори на нуждите на всяка ситуация на оцеляване.

Дръжката е направена от най-висок клас полипропилен и е с двоен гард, който служи за защита на пръстите на ръцете, както и дава възможност да се закрепи ножът към клон, за да се направи импровизирано копие. Повърхността е внимателно текстурирана и обградена от 5 каучукови „О“ пръстена за подобряване на сцеплението, когато ръцете ви са мокри или хлъзгави и да се противопоставят на движения или завъртания по време на интензивна употреба. Плюс това водоустойчивата винтова капачка в края на кухата дръжка затваря едно широко пространство в дръжката, в което могат да се сложат различни дребни неща за оцеляване.

Secure-Ex калъфа е проектиран да пасне на повечето колани или да се окачи на ремък около врата. Той е лек, здрав и устойчив на атмосферни влияния. Освен това включва ферородна запалка. Бързо драсване с гърба на острието ще произведе заря от бели и горещи искри, с които можете да запалите лагерният си огън за кратко време и без усилия.

Спецификации:
Дължина на острието: 127 мм.
Дебелина на острието: 2.5 мм.
Дължина на дръжката: 102 мм.
Дръжка: полипропилен
Обща дължина: 229 мм.
Тегло: 85 гр.
Стомана: 4116 Krupp Stainless
Кания: Secure-Ex
Интегрирана магнезиева запалка в канията

http://www.coldsteel.com/survivaledge.html

Advertisements