CRKT HISSATSU

Джеймс Уилиямс, създател и дизайнер на ножа HISSATSU е бивш военен офицер, както и активен състезател и инструктор по бойни изкуства с над 40 години практика в тази сфера. Той е известен като президент на Bugei Trading Company – компания-производителка на много добри японски саби и самурайски мечове.

Нуждата за създаването на този нож е продиктувана от това, че Джеймс Уилиямс тренира и преподава тактически бойни изкуства във военния институт Surefire и в собствена си школа за отбранителни тактики – произхождащи и взаимствани от древните военни похвати на самураите, както и от слабо познатото военно изкуство на руснаците с име “Система”. Ключова част в тази техника е ножът на CRKT с името HISSATSU, основан и базиран на много стар японски дизайн. Уникалната форма на острието, направена от прочутия и легендарен самурай военачалник Такеда Шинген, обуславя огромна пробивна сила и способност за разсичане с острието, което работи с естественото движение на ръката.

Джеймс в крайна сметка прави своята съвременна версия на HISSATSU – един чудесен и практичен бек-ъп нож за близък бой. Това е специализиран нож за употреба в антитерористични и бойни операции. В ръцете на професионалисти ножът може да бъде използван като първостепенно или второ оръжие. Острието на HISSATSU TANTO е от неръждаема стоманата тип 440 A – брилянтно полирано. За тези, които предпочитат неотразяващо покритие, HISSATSU се произвежда и е наличен с черно EDP острие или покритие „пустинна шарка”.

Дръжката е с традиционен японски дизайн – двойно оплетена с повърхност от KRATON. Уникалното при нея е, че ви позволява да знаете в коя посока е острието, дори в мрак или при слабо осветление само чрез докосване. Калъфите са изработени от ZYTEL, конструкцията им придържа ножа силно. Имат махащи се държачи за колана, което позволява ножът да бъде привързан високо или ниско, вертикално или хоризонтално с винтове на две места. Там са поставени дупки и отвори за носене на колани или екипировка. HISSATSU е планиран за употреба само от добре обучени военни професионалисти. Елегантният му дизайн допринася за лесно носене с много алтернативи за разположение.

Характеристиките на ножа са:
Модел: Hissatsu St™ 2907
Острие дължина: 18.1 см
Дебелина: 0. 55 см
Стомана: 440-ОА, 55 – 57 HRC
Обща дължина: 31. 1см
Тежест: 224 g
Калъф (включен с ножа)
Материал: ZYTEL
Обща дължина: 23. 5 см
Широчина: 5.7 см
Тежест: 102 g

Източник: forum.oragie.com

Advertisements