Бойни ножове и ножове за оцеляване BK&T

снимка: http://www.bladeforums.com

BK&T предлага голямо разнообразие от здрави, фул-танг фиксирани ножове за използване в природата, за лов, къмпинг, военни цели и др. Най-популярните им моделите са: Brute, Campanion, TacTool, Patrol Machete, Utility и Bowie.

BK&T са в челните редици на предпочитаните ножове и инструменти за оцеляване от 1980 г. насам. Главният дизайнер и основател Итън Бекер, запален аутдор ентусиаст още от младежките си години е прекарал 25 години в търсене на идеалния дизайн за „голям нож“.

При дизайна на последните си ножове той залага на 1095 Cro-Van високо въглеродна инструментална стомана, която е специално подбрана, за да се конкурира по износоустойчивост и издържливост с ножовете на своите главни конкуренти.

Ергономичните дръжки, запазена търговска марка на ножовете BK&T, са израбатени от Grivory – термопластична полимерна сплав, отличаваща се с максимална здравина и издръжливост. Кайдексовите кании или втулки и черното устойчиво покритие са характерни за всички модели на компанията.

снимка: http://www.knifeforums.com

Ка-Бар подписаха договор с Итън Бекер, за да произвеждат цялата гама ножове BK&T. След фалита на Camillus имаше някои съмнения дали тази линия ще бъде продължена. Итън е успял да придобие правата за ножовете от Camillus и с помощта на KA-BAR тези велики ножове са отново налични за почитателите си.

Advertisements