Fällkniven

Fällkniven е шведски производител на ножове и аксесоари. Думата “Fällkniven” означава „сгъваем нож“. Fällkniven е основана през 1984 г. от президентът на компанията Петер Хьортбергер. Фирмата стартира, като първоначално внася ножове, но през 1987 г., започва да проектира свои собствени.

Fällkniven е най-добре позната като доставчик на военни и аутдор ножове. През годините те снабдяват шведската армия с продукти. Моделът Fällkniven F1 е официален нож за оцеляване на всички пилоти в шведските ВВС от 1995 г. насам.

В допълнение към гамата на одобрените от военните ножове, Fällkniven произвежда няколко специални аутдор и ловни ножа.

Производство

Докато Fällkniven е шведска компания, по-голямата част, ако не и цялото й производство се извършва от подизпълнители. Първите ножове F1, направени от стомана ATS34, са произведени в Германия от Linder-Solingen. Днес производството е изнесено в Япония, тъй като Fallkniven заменя стоманата ATS34 със стомана VG-10 в своите продукти. През ноември 2000 г., оксидираните версии на моделите F1 и S1 са тествани и одобрени за използване от пилотите и пехотинците в американския флот.

Ето какво казват от компанията за себе си:

Най-добрите ножове в света!

„Тъй като ние сме в бизнеса с ножове в продължение на повече от 25 години, сме натрупали доста голям опит. И след като сме ловци и аутдор любители в продължение на много години, имаме опит и огромни познания за това как се ползват ножовете.

Това се отразява, когато проектираме и произвеждаме нашите ножове – те са безопасни, удобни, остри и здрави, качества, които обикновено желаете да получите от един добър нож. Това може би е причината ножовете ни да са толкова популярни в цял свят.“

Wikipedia

Реклами
%d блогъра харесват това:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star