KA-BAR Big Brother Fighting Utility

Трудно да се оспори успеха на най-известният в света (тестван във времето) нож с фиксирано острие, така че KA-BAR направи това, което всяка далновидна компания щеше да направи, а именно те не промениха оригиналният си дизайн, а просто го надградиха.

Високовъглеродното и неотразяващо светлина черно острие се доказа при проведените тестове като по-издръжливо от всякога. Класическата овална форма на оригиналния KA-BAR си остава и е модернизирана с материал, почти неподатлив към пот, химикали, вода и износване – Kraton G.

Това е „големият брат“, на стандартния Ka-Bar 1211 боен нож. Той е огромен! Има острие, което е малко над 9-1/2″ и с обща дължина от 14-1/8″. Ка-Бар има славна история: по време на Втората световна война се ражда една легенда, след като няколко фирми са били помолени от правителството на САЩ да помогнат с доставките за армията с бойни/многоцелеви ножове. KA-BAR приемат предизвикателството и репутацията им става толкова силна, че днес едва ли има някой, който да не е чувал за марката.

Най-известният нож в света все още си върши работата с отличие, почти 70 години по-късно. Тази серия от големи бойни ножове обещава да служи на хората по нов начин. С този нож може да се копае, троши, промушва и да се извършват безброй задачи с лекота.

Спецификации:

2211 – Big Brother

Дължина: 14-1/8 „

Дължината на острието е 19 см, а общата дължина – 33 см.

Стомана: 1095 Cro-Van

Грайнд: плосък

HRC: 56-58

Дръжка: Черен Kraton G

Кания: черна кожа

Ножът е произведен в САЩ, а канията му в Мексико

Advertisements