Вековна норвежка традиция и качество

Историята на Brusletto & Cо датира от 1896 г., когато Роналд Бруслето открива модерна ковачница в Йейлу, Норвегия. Коването на инструменти и ножове не е нищо ново в Халингдал. Историята на добива на руда в Хардангервида и ръчното производство на сърпове, коси, брадви и саби в Йейлу започва преди 1500 години. Йейлу се превръща в утвърден занаятчийски център за производство на работни инструменти. По този начин Роналд Бруслето продължава една дълготрайна традиция. Той внася модерен за времето си механичен чук от Америка, проектиран и разработен за производство на инструменти. Реката, течаща в близост до фабриката е била важен фактор за използването на този чук. Така той отваря пътя за техническо развитие и индустриално производство, като оставя своя ярка следа върху производството и местната общност в продължение на много поколения.

Днес Brusletto & Co AS, произвежда широка гама ножове. Ножът е важен инструмент независимо дали сте на туризъм, лов или риболов. Ножовете са проектирани и произведени да бъдат активно използвани. Формата на дръжката и острието се различават, в зависимост от нуждите на потребителя и не на последно място, пасват идеално в ръка.

В по-голямата част от производството, фирмата използва къдрава бреза за дръжките и неръждаема стомана Sandvik 12C27 за остриетата на ножовете. Тази стомана е с високо качество, валцувана и закалена за оптимална твърдост. Всеки нож Brusletto запазва своята острота за дълго време, като относително лесно се заточва, когато е необходимо.

Къдравата бреза, която се ползва за дръжки е генетично деформиран вид бреза, при която структурата на дървото дава интересен фладер. По този начин всеки нож е уникален. Други видове дървесина, които Brusletto ползват, са обикновени бреза и американски дъб. Нито един от видовете, които се ползват за производство на дръжки не е застрашен.

Повечето от ножовете се предлагат в ефектни подаръчни кутии. Най-продаваният и най-известен нож е модел „Хънтър“. Повече от 1,2 милиона броя са продадени от създаването му през 1961 година досега.

От компанията споделят: „Ние се гордеем с ножовете си, които се правят с голям опит повече от 112 години. Основната ни идея е, че един нож трябва да е добър спътник на екскурзия, надежден инструмент, който ще ви помогне да изпълнявате различни задачи, големи и малки. Той ще бъде на ваша страна … винаги!”

Brusletto

Advertisements