Лимитирана серия Victorinox Pioneer Damascus

Навсякъде по света, джобните инструменти Victorinox са на първо място като еталон за оригиналност и функционалност. Те дават възможност на техните собственици да бъдат активни и независими в ежедневните задачи на живота. Те са надеждни и напълно функционални инструменти, които са винаги под ръка, когато е необходимо. За повечето хора, това само по себе си е един вид красота. Красотата на функцията.

Най-новото допълнение към семейството на Victorinox символизира много повече от безупречна функция и добра причина: лимитираната серия Pioneer със своето елегантно дамасково острие и дръжка от черен анодизиран алуминий.

„Сърцето“ на дамасковия Pioneer, който се базира на оригиналния швейцарски армейски нож, със своето острие, с дължина 60 мм, е изработено от най-добрата шведска дамаска стомана. Специалните прахово-металургични процеси, използвани за производство на тази стомана са рефлектирали в острие със зашеметяваща шарка, като в същото време е неръждаемо. Няма две остриета, изготвени с използването на тази техника, които да са абсолютно еднакви по шарка, което прави всеки нож уникално творение.

Микроструктурата на този висок клас Дамаск също е изключително фина и стоманите са много равномерно разпределени. В резултат стабилното острие е закалено до 60 единици по Рокуел, като същевременно остава изключително гъвкаво и здраво. Нещо повече, изключителната красота на острието е съчетана с голяма износоустойчивост и гъвкавост. Това острие, съчетано с точните инструменти (шило и отварачки с отверки) е надежден спътник в ежедневието.

Черната релефна дръжка се съчетава добре с дамаското острие и осигурява изключителна стабилност и седи сигурно и удобно в ръката. Елегантната презентационна кутия, в което се съхранява това бижу го прави желан подарък. Лимитираната серия от 2000 броя за цял свят определят едно нещо: ножът ще се превърне в класика. Когато красота и функция се обединят, резултатът е нещо наистина изключително.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

Произведено в: Швейцария

Дължина на острието: 60,0 мм

Максимална дебелина на острието: 2.8 mm

Скос на острието: плосък

Стомана: висококачествен Дамаск

Модел на Шарката: Окото на Один

Твърдост (единици по Рокуел): около 60 HRC

Дължина на дръжката: 93.0 mm

Материал на дръжката: алуминий, черен анодизиран

Заключване: Няма

Тегло: 70 г

Victorinox.com

Advertisements