Боен нож за оцеляване S&W HRTDR

Преди 2 години за Коледа жена ми ме изненада приятно с този супер як модел. Преди това поне 2-3 месеца събирах информация за модела от различни полски и чешки форуми, където са го тествали здраво. Каквото и да разправят за Смит и Уесън, специално този нож си заслужава парите.

Дизайнът му е на Дарел Ралф. Много стабилно и солидно парче стомана 440 С. Общата му дължина е 31 см, а дебелината му е 5 мм. Дължината на острието е идеална за боен нож – 18 см. Заточването е на ниво. Остър като бръснач. Покритието е сиво, т.н. песъкоструйно, сравнително устойчиво.

Още с получаването на подаръка веднага нарязах едно огромно парче месо, а също и без малко да си отсеча и малкия пръст на ръката, заедно с него. Скалите от Кратон с много добър релеф, са закрепени за дръжката с 3 големи болта, които позволяват лесното й разглобяване и почистване на ножа.

Дръжката е много удобна и не позволява приплъзване на ръката. Канията е пластмасова, не съм сигурен дали е Зител или просто разтопен найлон. Ножът се фиксира здраво в нея и няма вероятност да изпадне, ако се носи с дръжката надолу. Единствения недостатък, който откривам в него е раздутата му цена от 50 долара на 155 лева в АйЕсДи (ако въобще го имат там, и ако не са я увеличили междувременно).

Advertisements