Несгъваем нож Balzer

Освен сгъваемия нож Балзер, който съм Ви представял преди време има и един друг модел на фирмата, който си заслужава, а именно този ловен нож, направен в Китай. Цената му е смешна – 13 лв. Добре изработен е като цяло, остър и е почти фул-танг – основата на острието свършва преди дупката в дръжката.

Общата му дължина е 25 см, което е типично за ловен нож, острието е 12 см, а дръжката 13 см. Дебелината на острието е 3 мм, формата му – дроп пойнт, заточването – сейбър грайнд. Стоманата е 420, с предполагаема твърдост към 53-54 по Рокуел. Сравнително дълго държи ряз, лесно се заточва.

Дръжката е гумирана, със специфичен релеф, удобно приляга в ръка, при намокряне самата гума, се размеква леко и прилепва към кожата. Ножът е придружен от найлонова кания, позволяваща закрепване за колан.

Самият нож, въпреки че не е нищо особено, и че е евтин ме кефи много, има си свой собствен чар, и затова имам три броя от модела. Ползвам обаче само един, и то основно в кухнята, предполагам че ще се справя добре и сред природата.

Advertisements