Victorinox Dual Pro

След Rescue Tool и  Soldier, Victorinox, представят нов модел. Dual Pro е първият мултитул на Victorinox с две уан хенд, заключващи се остриета. Също така това е техният първи мултитул със заключващо се извито острие, предназначено за рязане на въжета и автомобилни колани. Victorinox насочва своя нов продукт към различни военни и спасителни служби, за които такъв тип острие е от голямо значение. В допълнение мултитула има същите нови дръжки като модела Soldier на швейцарската армия от 2008 г., само че в червено и черно.

Детайлна характеристика

Когато се стигне до употреба скоростта на изваждане на функциите е най-важна. Да можеш бързо да помогнеш на нуждаещ се е от изключително значение. Новият продукт се отваря достатъчно бързо и лесно и веднага влиза в употреба. Освен че изглежда добре, новата двукомпонентна дръжка в черно или червено му придава сигурност и стабилност. Всички части и инструменти са преминали специални тестове. И двете остриета се отварят лесно при всякакви условия и дори при носене на ръкавици, и са подходящи за отваряне както с дясна, така и с лява ръка. Двете остриета и масивната отверка (подходяща също и за отваряне на сандъци с амуниции) се заключват посредством линерлок. За пръв път компанията използва заключващ механизъм на този вид острие, което го прави още по-сигурно при употреба.

Включва следните части и функции: обикновено уан хенд острие, с частична серетация, закривено серетирано острие, стабилна 6 мм широка отверка с отварачка и улей за оголване на кабел, шило, тирбушон или Филипс отверка, отварачка за консерви с малка отверка, халка за ключодържател, удобни двукомпонентни дръжки.

Приложението на ножа е насочено към спасителни служби, военни, техници, ловци, моряци и др. Новият модел е перфектен заместител на модела Rescue Tool от 2007 г.

Новите скали сега се внедряват и на много от наличните модели от 111 мм.

Източник: The Multi-Tool Museum

Advertisements