Wenger Mike Horn Ranger

Съвсем нов модел на любимата ми марка, който ми привлече вниманието наскоро, но тук в България все още не съм го виждал. Най-вероятно цената му ще е 200 лева, а може би и повече.

Ето какво пише на сайта на Венгер за модела, накратко:

През пролетта на миналата година швейцарската компания Wenger с гордост представи новият си продукт – Mike Horn Ranger, разработен съвместно със световно признатия изследовател, пътешественик и изключителен атлет Майк Хорн.

Ножът включва следните полезни функции: пила за метал и шило, с което лесно се пробиват дупки в дърво. Майк настоява ножът да е оборудван с две различни остриета (стондартно и серетирано с тъп връх), които да могат лесно да се отварят дори при носене на ръкавици. Сгъваемите клещи, със заострени върхове позволяват лесна и сигурна употреба, благодарение на стабилното си рамо.

По време на своите експедиции за Майк е жизненоважно да има надежден инструмент със себе си и Венгер приеха предизвикателството да му го осигурят. Дръжката е изцяло от рециклируем дървен материал и с екологична насоченост, същевременно, осигуряваща стабилен захват.

Mike Horn Ranger включва 15 функции:

Технически характеристики:

1 Частично серетирано (със затъпен връх), заключващо се острие за спешни ситуации, което се отваря с една ръка. Отключването става посредством натискане на червения кръст, както и при останалите модели на фирмата.

2 Стандартно гладко острие, отварящо се също с една ръка.

3 Сгъваеми клещи, включващи глава за рязане на тел.

4 Пила за метал и ножовка

5 Специално оформено шило с глава за шиене

6 Отварачка за консерви и халка за ключодържател

7 1/4’’ hex-bit държач/50mm дълги: Phillips (PH3), Flat (6x45mm)

8 Материал на дръжката: изцяло рециклируем от PEFC (Pan European Forest

Certificate) дърво, което замества полипропилена, често срещан в здравите пластмасови дръжки. Като естествен материал, дървото е надеждно и издържливо, стига да е добито от подходящите за целта гори.

9 Официално лого на PANGAEA EXPEDITION

Дължина: отворен 220 mm – затворен: 120 mm

Превод: Емил Ангелов

Източник: Официален сайт на Wenger

Advertisements