"Victorinox" Hunter

Искам да споделя моите впечатления от този нож, макар и да го нямам, но той като цяло може да се прецени още на място в магазина. Значи, първо той не е произведен от Викторинокс, а за тях, но не се знае от кого . НЕ МИСЛЯ, ЧЕ Е МУЕЛА! Фирмата не ми отговори конкретно, а уклончиво, че това е техен страничен продукт. Цената му е 75 лева, може и повече, не помня, което според мен си е жив обир за качеството, което предлага (не трябва да е повече от 20 лева според мен ).

Острието е с „дроп пойнт-танто“ форма, като отпред е серетирано. Конструкцията не е от най-стабилните. Основата влиза до средата на дръжката и се крепи на първия нит. Самата дръжка е изработена от замак със сребристо покритие.

Замакът е сплав от цинк, алуминий, магнезий и мед, като се продава като отделна търговска марка, както и да е. Лично за мен тази сплав не е много устойчива на натоварвания – пука се лесно. На щанда на Викторинокс сребристото покритие на една от бройките (натрупани в найлонов плик) се беше обелило яко. Канията е от естествена кожа и е сравнително добре направена.

Без малко да забравя – замаковата конструкция е така проектирана, че там където влиза острието в нея, е направен по-широк пробив и така се образува луфт между нея и основата с дебелина поне 2 мм (можеш да вкараш цяло метално левче) . Отделно, че и заради този луфт острието обикновено бие или силно наляво, или надясно.

Общо взето моя извод е, че за тези пари е доста боклучив и не си заслужава изобщо парите!!! Само посрамва марката!

Advertisements